Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα τετρακοσσάρια των αντιπροέδρων

Οι πρόεδροι λοιπόν των Δημοτικών επιχερήσεων (ΔΗΚΟΙΝΕ και ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ) αμοίβονται και εστω ότι κάτι κάνουν. Οι αντιπρόεδροι όμως πως δικαιολογούν το τετρακοσάρι το μήνα;
Τι ακριβώς προσφέρουν;

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Προς Διευθυντήριο Βρυξελών

Προς Διευθυντήριο Βρυξελών:
α)Οι όποιες απαιτήσεις προς κράτη -μέλη λαμβάνονται απο τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και όχι απο τα κεφάλια των Γερμανογάλλων ξαφνικά
β)Το να μήν σου αρκεί μια απόφαση κυβέρνησης και Βουλής απο κράτος μέλος και να απαιτείς και υπογραφές απο τα κόματα που κυβερνούν είναι απολύτως αντιθεσμικό ,εξευτελιστικό για τους πολίτες αυτής της χώρας και πλήρης ένδειξη αυταρχικότητας και αγένειας εκ μέρους του απαιτούντος
γ)Περισότερος σεβασμός προς τους πολίτες(που είναι και θεμέλιος λίθος της ΕΕ)δέν βλάπτει
...................................................................................
Περίπου τέτοια αυτονόητα έπρεπε να πει η Κυβέρνησή μας εκ μέρους μας. Δέν τα είπε όμως και ούτε θα τα πεί.Γιατί αποτελει μέρος του Διευθυντηρίου, με ειδικό σκοπό και ρόλο.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αυθαίρετοι καλλιεργητές και Δήμοι παρατηρητές

Οι Δημοτικές εκτάσεις (αγροτικές, λιβάδια, δάση κ.λπ.) ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σε κάθε ΟΤΑ. Μόνο στον ΔΕ Αιγινίου είναι περίπου 15.000 στρέμματα και άρα για τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού υπολογίζεται συνολική έκταση της τάξης των 100.000 στρεμμάτων. Από αυτά υπάρχει ένα ποσοστό που «ξεχάστηκε» να μεταγραφεί στις Δημοτικές μερίδες την δεκαετία του’80, όταν και διαμορφώθηκε το σχετικό νομικό πλαίσιο. Μπορούν να μεταγραφούν τώρα αλλά ουδείς ασχολείται. Ένα άλλο ποσοστό νοικιάζεται για καλλιέργειες (και από τα ενοίκια ένα επίσης σημαντικό ποσοστό δεν πληρώνεται) και τα υπόλοιπα μένουν – εκτός ολίγων βοσκοτόπων – απολύτως αναξιοποίητα.
Αναξιοποίητα είπαμε; Όχι ακριβώς! Υπάρχουν παρά πολλοί επιτήδειοι που είτε επεκτείνουν τις όμορες καλλιέργειες, είτε κάνουν εξαρχής κατάληψη. Είναι οι λεγόμενοι «αυθαίρετοι» που καταπατούν την δημοτική γη και καρπώνονται τα καλλιεργητικά οφέλη. Χωρίς να ρωτήσουν ή να ντραπούν. Σκέφτονται ότι στη ζωή πρέπει να αρπάζει κάποιος τις ευκαιρίες. Και τα αφύλακτα, χωρίς οριοθέτηση κοινόχρηστα κτήματα «φωνάζουν»: «Έλα πάρε με».
Δεν θυμάμαι πάντως ποτέ να πληρώθηκε κάποιο πρόστιμο από αυτούς. Δυο – τρεις φορές αναφέρθηκαν καταπατήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Ακολούθησε η λήθη του χρόνου. Οι «αυθαίρετοι» καλλιεργούν χιλιάδες στρέμματα χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, χωρίς τίμημα, χωρίς κυρώσεις.
Το ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί εύκολα: Αν γινόταν οριοθέτηση της Δημοτικής γης με όρια σταθερά, σαφή και ευκρινή, ο εντοπισμός των καταπατήσεων θα ήταν πανεύκολος και οι επιτήδειοι θα το σκέφτονταν διπλά. Όμως όσα χρόνια και να φωνάζουμε, οριοθέτηση δεν γίνεται. Ούτε βέβαια σχετικός εντοπισμός ή κυρώσεις.
Είναι δυστυχώς και εδώ η μεγάλη πληγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι κύριοι αυτοί που καταπατούν τη γη μας, είναι συνήθως παραγοντίσκοι της τοπικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής, είναι ψηφοφόροι με επιρροές και οι Δημοτικές αρχές δεν διανοούνται καν τις κυρώσεις. Είναι και η συνήθης αργοπορία στους Δήμους ή αναβλητικότητα και η αποφυγή για κάθε εργασία και κυρίως για κάθε «δύσκολο» θέμα και το αποτέλεσμα είναι ολοφάνερο και διαρκές: Επιτήδειοι, «κολητοί», καθημερινοί άνθρωποι, γείτονες μας, «αρπάζουν» τις ευκαιρίες μετατρέποντας το κοινόχρηστο, το δημόσιο σε ιδιωτικό.
Αυτοί είναι οι Δήμοι μας, αυτός και ο κόσμος μας, αυτές είναι οι διοικήσεις μας, τις οποίες επί τέσσερα χρόνια μουντζώνουμε και μετά τις ψηφίζουμε.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τοπικιστής Δήμαρχος

Η Δημοτική Σύμβουλος Πύδνας-Κολινδρού Δήμητρα Χαϊκάλη, σε ανοικτή εκδήλωση, είπε ότι στην Δημοτική Ενότητα Κολινδρού διατέθηκαν ανισομερώς περισσότερα κονδύλια απο ολες τις Δημοτικές Ενότητες.
Ο Δήμαρχος λοιπόν σε συνεδρίαση του ΔΣ αντέδρασε ακαριαίως.Αφού μιλούσε επι 25΄για φανταστικά και ανακριβη κονδύλια,σε άλλη φάση, εγκάλεσε τον ΔΣ Βασίλη Λιόλιο γιατί "ανεχτηκε την Χαϊκάλη να βρίζει τον Κολινδρό" απειλώντας τον με διαγραφή απο τα οικεία Δημοτολόγια.
Ο ανεύθυνος Δήμαρχος επέδειξε για άλλη μια φορά τον επικίνδυνο τοπικισμό του.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πανέξυπνος!!!

Κατα την άποψη του Πρωθυπουργού της συμφοράς δίνεται μια καταπληκτική ευκαιρία για την καταξίωσή του:Να ρωτήσει τους πολίτες(με δημοψήφισμα) αν θέλουν να...μας χαριστούν 100 δίς. Αν απαντήσουν ναι τοτε οκ τον θέλουν, αν οχι τότε φεύγει.
Πανέξυπνος ο τύπος!!!