Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αντικουνουπική επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση.

Και πάλι φτάσαμε στόν Μάϊο χωρίς να ξεκινήσει το αντικουνουπικό πρόγραμμα,που για να είναι αποτελεσματικό,πρέπει να ξεκινάει το πολύ Απρίλη.Απ' ότι φαίνεται θα γίνει και πάλι απο Ιούλιο χωρίς νόημα.Η Περιφέρεια όμως θα υποσχεθεί ότι του χρόνου θα δράσει έγκαιρα και οι Δήμοι θα δηλώνουν πάντα...αναρμόδιοι.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Μήπως χωρίς τα 7,2 δίς;

Όσο περνάει ο καιρός αναδυκνύεται το ερώτημα:Υπάρχει σχέδιο τήρησης υποχρεώσεων της χώρας χωρίς τα 7,2 δίς της ΕΕ;Μήπως να ανακοινωθεί το ενδεχόμενο, με τις ενέργειες,δρασεις και "θυσίες" που απαιτούνται και να προχωράμε;Ας αναπτυχθεί σοβαρά και σε όλες τις παραμέτρους η συζήτηση αυτή που νομίζω μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρει.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Προαστιακό σκάνδαλο

Το εισητήριο προαστιακού ΟΣΕ Θεσσαλονίκης-Αιγίνιο(χρόνος 35΄) είναι 6€ .Η τιμή του μέχρι το Πλατύ(χρόνος 27΄) είναι 2€.Τα 27΄δηλαδή 2€ και τα επόμενα 8΄είναι 4€!!!Βρείτε μου μιά εξήγηση.Προφανώς είναι πολιτική υπέρ των ΙΧ ,υπέρ του ΚΤΕΛ,υπέρ των ταξί και προπάντων υπέρ των Διοδίων. Ειναι μιά ακόμη εμφανέστατη υποβάθμιση του πιό οικολογικού Μαζικού Μέσου Μεταφοράς,του Σιδηρόδρομου. Και όλες αυτές οι ξεδιάντροπες πολιτικές,(που γίνονται χωρίς καμιά αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των λοιπών αιρετών μας)εχουν θύματα τον απλό πολίτη και την τοπική ανάπτυξη.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Αυτονόητες επισημάνσεις προς προέδρους

Τα καθήκοντα της (ή του)Προέδρου ενός σώματος ή συλλογικού οργάνου,είναι απλά :Διευθύνει και συντονίζει τις συζητήσεις και τις εργασίες, στα πλαίσια του κανονισμού και της ισονομίας. Δέν παρεμβαίνει επι της ουσίας ,δέν σχολιάζει,δέν ειρωνεύεται.Αν κάποιος παραβαίνει τον κανονισμό ή φέρεται προσβλητικά ,τον εγκαλεί ,τον παρατηρεί και τέλος.Δέν μαλώνει,δεν επιτίθεται,δέν εκδικείται. Αν θέλει να σχολιάσει ή να τοποθετηθεί,αφήνει προσωρινά τη θέση του(ή της) και ομιλεί απο την θέση του μέλους του σώματος ή του οργάνου. Άν συμφωνεί με τις παραπάνω αυτονόητες αρχές η πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής ,ας τις τηρήσει.Αλλιώς θα αμαυρώσει τα όποια θετικά της