Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η κατήχηση συνεχίζεται;

Κατάλαβε κανείς τι γίνεται με τα θρησκευτικά;Απ’ ότι βλέπω παραμένει η ίδια φιλοσοφία(Κατήχηση χριστιανών ορθόδοξων) και είναι υποχρεωτικά εκτός αν κάποιο παιδί δηλώσει ότι δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος(εξοργιστική-καραμπινάτη αντισυνταγματική διάταξη ,το να ζητείται από κάποιον να δηλώσει τι είναι ή τι δεν είναι ως προ τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις).Η σχετική επερώτηση πάντως βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δείχνει ότι ακόμη είμαστε στα απολύτως αυτονόητα.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος και η «πίστα»

Αφού δημοσιεύτηκε ψήφισμα προς τον δήμο Πύδνας-Κολινδρού για την λειτουργία της «πίστας Αιγινίου»,o δήμος πρέπει να απαντήσει δημοσίως. Να εξηγήσει στους ενδιαφερόμενους τους λόγους που όχι μόνο δεν μπορεί να λειτουργήσει ,αλλά πρέπει να κατεδαφιστεί και να απομακρυνθεί άμεσα(και οφείλει να ενεργήσει σχετικά).Να παρουσιάσει το θεσμικό καθεστώς απόλυτης προστασίας της περιοχής και να καλέσει τους πάντες για ενέργειες ώστε να βρεθεί ένας κατάλληλος για την χρήση χώρος…………………………………………………………………………. Αν δεν το κάνει θα σημαίνει δύο πράγματα: Ή ολιγωρία και αδράνεια ,ή φόβος μήπως χαθούν ψήφοι των ανενημέρωτων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Νέος ΓΓ σε έναν ΟΗΕ -παρατηρητή

Εκλέχθηκε νέος Γ.Γ. στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών .Δυστυχώς όμως δεν νομίζω να αλλάξει κάτι .Ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να παρατηρεί απλώς ,να συντάσσει ατελείς και αδιάφορες εκθέσεις και να είναι χώρος περαντζάδας πολιτικών στις Συνελεύσεις του .Και είναι πολλά τα θέματα παρέμβασης .Οι πόλεμοι ,το έλλειμμα δημοκρατίας και δικαιωμάτων ,η μετανάστευση ,οι εθνικισμοί και η κλιματική αλλαγή είναι μερικά από αυτά .Αν ο ΟΗΕ δεν γίνει πρωταγωνιστής και ρυθμιστής ,αν δεν αποκτήσει χαρακτηριστικά παγκόσμιας διοίκησης ,τότε το μέλλον-και όχι το μακρινό- του πλανήτη φοβάμαι ότι θα είναι σκοτεινό.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Συνηθίζουμε τα Διόδια;

Τα διόδια Αιγινίου όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά επεκτείνονται .Οι εργασίες γίνονται με γρήγορους ρυθμούς ,χωρίς κανείς να μας λέει ποια ανάγκη καλύπτει αυτό το έργο, πόσο αναγκαία είναι αυτή η δαπάνη ,που βεβαίως πληρώνουμε εμείς .Η κυβέρνηση μιλάει για ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια στο μέλλον(ας πούμε σε …εκατό χρόνια;)και η ζημιά της Πιερίας από τα διπλά διόδια προς Θεσσαλονίκη συνεχίζεται .Το χειρότερο όμως είναι άλλο .Το ότι τα συνηθίζουμε σιγά ,σιγά .Το ότι δεν κουνιέται φύλλο…