Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Κρίση ικανότητας ή περίεργη φιλοσοφία;

Παρακολουθούμε καθημερινά άλλοι με έκπληξη κι άλλοι απλά με θυμό,φαινόμενα, αποφάσεις, ενέργειες δήθεν «αρμοδίων» που είναι μνημεία αποτελεσματικότητας και ανικανότητας. Αν αναφέρουμε μερικά θα γίνει πιο καθαρό αυτό που θέλω να πω:
- Η απόφαση «τακτοποίησης» Ημιυπαιθρίων ενώ είναι σίγουρο ότι το Συμβούλιο Επικρατείας θα ακυρώσει το Νόμο.
- Η παταγώδης αποτυχία για ορισμό χώρων ΧΥΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επί δεκαετίες.
- Η αδυναμία επί δεκαετίες πάλι, να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις στο ΕΣΥ.
- Η μη αντιμετώπιση του φαινομένου των εμπόρων αγροτικών προϊόντων, που πρώτα παίρνουν προϊόντα μετά τα πουλάνε και μετά όποτε θέλουν – όσο θέλουν – πληρώνουν τους παραγωγούς.
- Η μη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών τις Παρασκευές κ.λ.π.

Και πιο κοντά μας:
- Η μη λειτουργία Βιολογικού Καθαρισμού στη Ν. Πιερία.
- Το φράγμα της Μόρνας
- Το νέο Νοσοκομείο μας.
- Τα ξενοδοχεία στην άμμο της Παραλίας.
- Τα διόδια Αιγινίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Νομό.
- Η μήνυση Σατραζέμη γιατί κάποιος του έκανε κριτική.
- Η ιστοσελίδα του Δήμου Αιγινίου που κάποιος χάκερ έβαλε Αλβανική σημαία (περίπου 1-8) και μέχρι σήμερα (7-8-09) τουλάχιστον… κυματίζει ανενόχλητη.
Μ’ όλα αυτά - και χιλιάδες άλλα παρόμοια - ο πολίτης αναρωτιέται: Υπάρχει τόσο πολύ ανικανότητα και ασχετοσύνη;
Οι «αρμόδιοι» και οι θεσμοί που έχουμε είναι πλέον απολύτως ανύπαρκτοι; Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες της κοινωνίας είναι τελικώς επικίνδυνοι, για τον τόπο μας;
Νομίζω πάντως ότι οι ίδιοι στις ιδιωτικές δουλειές τους είναι αποτελεσματικότεροι και ικανότεροι. Δεν τους λείπει η εξυπνάδα ή η γνώση. Διαθέτουν αρκετή όπως όλοι μας. Μόνο που έχουν μια περίεργη φιλοσοφία: Όταν είναι σε καρέκλες ασχολούνται μόνο με την διατήρησή τους και όχι με τις υποχρεώσεις τους.
Δεν εργάζονται συστηματικά για την κοινωνία γιατί θεωρούν ότι δεν χρειάζεται. Ότι αυτό είναι έργο υπαλλήλων, που όμως είναι όλοι… «τεμπέληδες».
Γκρινιάζουν λοιπόν λίγο για το χάλι των υπηρεσιών και τον πόλεμο που δέχονται από αυτούς που κάνουν κριτική και συνεχίζουν την πορεία τους στην ομίχλη. Πριν από κάθε εκλογές κουνιούνται λίγο και μετά τα ίδια.
Λέτε λοιπόν η λύση να είναι η θεσμοθέτηση εκλογών κάθε μήνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου