Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Η αναιτιολόγητη διαπίστωση της γνωστής ανεπάρκειας

Η ομάδα εργασίας ξένων σοφών που διόρισε (και πλήρωσε αδρά βέβαια) η κυβέρνηση, κατέληξε: Χρειάζεται νέα δομή και οργάνωση στο κυβερνητικό έργο και βέβαια επειγόντως συντονιστής.
Ανακοίνωσε δηλαδή αυτονόητα και απλά πράγματα: Ότι η κυβέρνηση είναι αντιπαραγωγική και ασυντόνιστη. Με ακόμα πιο απλά λόγια: Οι υπουργοί παράγουν ελάχιστα και ο εκ του νόμου συντονιστικής τους, ο Πρωθυπουργός, είναι αλλού και κρίνεται απολύτως ανεπαρκής για τον ρόλο του.
Η ομάδα αυτή δεν προχώρησε βέβαια στα γιατί. Δεν είπε ότι η δομή και η οργάνωση αυτής της κυβέρνησης (και όλων των προηγούμενων) ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας πολιτικής φιλοσοφίας εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων, ερήμην της κοινωνίας και των αναγκών της. Ότι οι κυβερνήσεις μας είναι απολύτως ανεξέλεγκτες, χωρίς ίχνος λογοδοσίας και διαφάνειας λόγω αυτοδυναμιών και ενισχυμένων αναλογικών συστημάτων.
Δεν είπαν ότι οι υπουργοί επιλέγονται λόγων «αναγνωρισημότητας» και όχι αξιολόγησης. Και ο Πρωθυπουργός πρέπει να λέγεται Παπανδέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης ή κάπως έτσι, χωρίς καμία εξέταση γνώσεων και ικανοτήτων.
Δεν είπαν δηλαδή ότι τελικώς η διοίκηση αυτής της χώρας από το ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιφέρει μέγιστη και παρατεταμένη κοινωνική ζημιά και άρα πρέπει να αλλάξει επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου