Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η πλειοψηφία της σιωπής

Οι Δημοτικές εκλογές της 7 – 11 – 2010 στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού έδωσαν την ευκαιρία έκφρασης άποψης στο λαό της Β. Πιερίας για το μέλλον του τόπου. Η πλειοψηφία – ανεξάρτητα με την πορεία της ένστασης από μέρους «Ενωτικής Πορείας» - εκφράστηκε υπέρ των συνδυασμών Πολύζου – Λαϊκής Συσπείρωσης που παρά τις διαφορές τους έχουν κάτι κοινό: Την πλήρη απουσία προγραμματικού λόγου.
Η αλήθεια είναι πως έζησα πολλές παρόμοιες αναμετρήσεις αλλά αυτό το φαινόμενο δεν υπήρξε ποτέ. Δεν κυκλοφόρησαν καν κάποιο φυλλάδιο με στοιχεία τοπικών αναγκών και προτεραιοτήτων. Από την πλευρά του Πολύζου τα επιχειρήματα ήταν η προϋπηρεσία του από δε της Λαϊκής Συσπείρωσης το μνημόνιο. Κουβέντα για το διακύβευμα. Πώς να οργανωθεί ο Δήμος, πως θα λειτουργήσουν οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, τι θα γίνει με τον αθλητισμό, τα σχολεία, τα δάση, τα λιμάνια, την υγεία, τις αρδεύσεις, τις αποχετεύσεις, την ανακύκλωση, τον τουρισμό, την μεταποίηση; Σιγή …ασυρμάτου!!!
Κι όμως αυτή η πρακτική και λογική πλειοψήφησε. Και ετοιμάζεται να ασκήσει διοίκηση για τρεισήμισι χρόνια.
Τρεισήμισι δύσκολα χρόνια για την Βόρεια Πιερία των πολλών δυνατοτήτων και των μετριότατων διοικήσεων. Τι να πούμε; Καλή μας τύχη.

16 – 11 – 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου