Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Τεμπελιά, ακινησία και γενικώς αναμονή

Υπάρχει ένα μοντέλο διοίκησης Δήμων που είναι ιδιαιτέρως «εύκολο» και ελκυστικό για κάποιους. Είναι αυτό που ορίζει το Δήμο ως παρατηρητή ή και λίγο «συντονιστή» των εξελίξεων. Στο Δήμο αυτό όλα αφήνονται να τα κάνουν άλλοι. Όπως στο Δήμο Αιγινίου:
Ø Το ΚΑΤ θα το κάνουν ιδιώτες αυτό το κανονίζει η κυβέρνηση, εμείς περιμένουμε.
Ø Το Βιοτεχνικό Πάρκο θα το κάνει η ΕΤΒΑ εμείς ας μην συμμετέχουμε στην διοίκησή του, θα περιμένουμε.
Ø Την φύλαξη του πανηγυριού θα την κάνει ιδιωτική εταιρία security, εμείς δεν θα ζητήσουμε από την Ελληνική Αστυνομία τίποτε, την απαξιούμε, δεν συνεργαζόμαστε, πληρώνουμε και παρατηρούμε.
Ø Την καθαριότητα του πανηγυριού την αναθέτουμε σε ιδιώτη. Την υπηρεσία μας βαριόμαστε να την οργανώσουμε, πληρώνουμε και καθόμαστε.
Ø Έργα υποδομής εκσυγχρονισμός ύδρευσης, οδοποιία στην επέκταση σχεδίου κ.λ.π. δεν κάνουμε γιατί απαιτούν μελέτες, λεπτομερή παρακολούθηση, διαρκή καθημερινή επίβλεψη. Με τα όποια διαθέσιμα κονδύλια από το «ΘΗΣΕΑ» κάνουμε πεζοδρόμια και επανακατασκευή οδών. Αυτά είναι απλά και «εύκολα».
Ø Πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων δεν κάνουμε κι ας έχουμε τους κάδους να κάθονται. Περιμένουμε να μας δώσουν ειδικό απορριμματοφόρο κι ας έχουμε δύο δικά μας. Περιμένουμε γενικώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου