Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Η Δεδηλωμένη έλλειψη ευθύνης

Για τις τραγικές συνέπειες των νέων Διοδίων στο Αιγίνιο, είπαμε και ξαναείπαμε. Για τον απόλυτο παραλογισμό από την μια να εντάσσεται το Αιγίνιο στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης (άρα να θεωρείται τμήμα του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος) και από την άλλη να μπαίνουν δεύτερα διόδια γράψαμε και ξαναγράψαμε. Την πλήρη έλλειψη ευθύνης για την Πιερία από τους Κυβερνητικούς Βουλευτές (Κωνσταντόπουλος: Να γίνουν πρώτα οι ….. παράλληλοι οδοί, Κουκοδήμος: να ολοκληρωθεί πρώτα το έργο, Καρπούζας: Κανένα σχόλιο) και τον Νομάρχη μας (να ….διερευνηθεί νομικά) την είδαμε και την ξαναείδαμε.
Όμως δεν είχαμε ακούσει μέχρι τώρα αυτό που δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος στην σύσκεψη του ΕΒΕ Πιερίας στις 8-2-09: «Η ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση της σύμβασης που προβλέπει τα νέα διόδια έγινε με την αρχή της δεδηλωμένης» Και το είπε αυτό απαντώντας αυστηρά και διακόπτοντας με αγένεια τον πρώην Δήμαρχο Αν. Ολύμπου κ. Βράνο που του καταλόγισε ευθύνες.
Άραγε τι ήθελε να πει ο τέως υπουργός μας; Ότι αφού δεν έγινε με ονομαστική ψηφοφορία δεν ήξερε τι ψήφισε; Και όταν το έμαθε τι έπραξε για την Πιερία; Και τώρα ακόμα τι κάνει; Γιατί δεν προτείνει το απλό: Την τροποποίηση της σύμβασης αυτής με κατάργηση των προβλεπόμενων νέων διοδίων;
Τι να πούμε; Υπάρχει όντως κάτι δεδηλωμένο τελικά: Η απραξία, η έλλειψη ευθύνης και η συμβολή τους στην επερχόμενη υπανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου